Over Ons en onze Drenten

 

Algemene Informatie

 

Sinds 1995 ben ik, (Aaltje Dooren), bezig met het hondenras de Drent. Mijn doelstellingen zijn de echte raskenmerken weer terug te halen van de Drent. Ik ben begonnen met fokken toen ik nog in Amstenrade, Nederland, woonde. Alle nestjes worden dan ook volgens de normen en waarden van de Nederlandse vereniging de Drentsche Patrijshond gefokt. Sinds 2009 woon ik met mijn trouwe viervoeters in Leopoldsburg, België. Via deze site probeer ik mensen te bereiken die graag een Drent willen kopen/leren kennen bij een erkende fokker.

 

Mijn Drenten en ervaringen

Ik heb het ras voor het eerst leren kennen toen ik zelf nog een meisje van 7 jaar was. Het ras is mij altijd bijgebleven en toen ik de kans kreeg ben ik meteen gaan zoeken naar een goede fokker via de Nederlandse Drenten Vereniging. 

Mijn allereerste Drent was Sheela Sanne van de Flevomare.  

Met Sheela heb ik voor het eerst de jachttrainingen gevolgd in Hoensbroek (Limburg). Verder heb ik met Sheela reddingswerk gedaan en mijn eerste shows gelopen. Mijn dochter heeft ook altijd heel veel plezier gehad aan Sheela, ze was heel lief voor het gezin en luisterde ook heel goed. Uiteraard was Sheela dan ook de eerste Drent waarmee ik een nestje puppy's heb gefokt.

Uit dit nestje Sheela x Maran van Oudsher, heb ik Tjiekie  van 't Jasperspad gehouden.

Met Tjiekie heb ik veldwerk gedaan alsook praktijkjacht en shows. Tjiekie was een uitermate goede jachthond waarmee ik veel gewerkt heb in o.a. Duitsland, Nederland en België. Het was verder een hele lieve hond die gezellig  na een dag jagen, bij ons kwam liggen. Helaas hebben zowel Sheela als Tjiekie ons al moeten verlaten.

 

Uit het nestje Tjiekie en Doerak the Gloucester heb ik Unique van 't Jasperspad gehouden. 

                                                                             

Ook Unique heeft haar shows gelopen en is een bejaagde Drent. Met Unique ben ik momenteel alleen nog actief op het gebied van de jacht, op de shows heeft zij zich al meerdere malen bewezen met een uitmuntend. Uit het nestje van Unique x Rocky heb ik dan Javana van 't Jasperspad gehouden (links op de foto). 

Javana is ook ervaren in de jacht en shows. Met haar ben ik nog steeds heel actief bezig op nationale en internationale shows en de jacht. Ze is heel erg lief, aanhankelijk en waakzaam en doet mij heel erg denken aan mijn eerste hond Sheela. Ze heeft de typerende karatereigenschappen en bouw van een echte Drent.

                                                                            

(Javana)

 

Verder hebben wij onze mooie (eerste) Reu uit ons nestje gehouden. Maran v. 't Jasperspad. Ook Maran houdt ervan om lekker op het veld bezig te zijn. Daarnaast vindt hij het ook heerlijk om te pronken met zijn mooie uiterlijk op de shows.